Składniki:
- gotowy zestaw warzyw lub po prostu każde z osobna; ja miałam zestaw składający się z następujących warzyw:
- cykoria endywia,
- sałata fryzyjska,
- sałata lollo czerwona,
- sałata rzymska,
- cykoria sałatowa radicchio,
- pestki dynii,
- 6 ogórków małosolnych,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób wykonania:
Jeśli sałaty zakupiliśmy osobno, rwiemy je na kawałki. Gotowy zestaw wrzucamy po prostu do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przepis bierze udział w konkursie "Kuchnia 24/7" (tutaj - lekka kolacja)
fajna, leciutka sałatka:) lubię takie kolorowe pychotki
OdpowiedzUsuńLekka na pewno, do tego efektowna. Do ciężkich mięs jak znalazł.
UsuńBardzo podoba mi się ta sałatka:) z pestkami dyni musi być ciekawa w smaku:) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że pierwszy raz zastosowałam dodatek pestek dyni i bardzo mi się spodobał ten pomysł.
Usuń