wtorek, 14 sierpnia 2012

Szybka sałatka do potraw z grilla

Sezon grillowy jeszcze troszkę potrwa, więc na pewno przydadzą się wszelkie pomysły na dodatki do mięsa. Ciekawe i zdrowe sałatki urozmaicą naszą potrawę. Tej sałatki nie planowałam robić, ale akurat byłam na grillu u mamy, która przedstawiła mi kilka składników i prosiła, bym coś z nich zrobiła. Szczęście, że mąż wziął aparat i mogłam to uwiecznić.



Składniki:

- gotowy zestaw warzyw lub po prostu każde z osobna; ja miałam zestaw składający się z następujących warzyw:
  • cykoria endywia,
  • sałata fryzyjska,
  • sałata lollo czerwona,
  • sałata rzymska,
  • cykoria sałatowa radicchio,
  • pestki dynii,
- 4 pomidory,
- 6 ogórków małosolnych,
- sól i pieprz do smaku.

Sposób wykonania:

Jeśli sałaty zakupiliśmy osobno, rwiemy je na kawałki. Gotowy zestaw wrzucamy po prostu do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem.



Przepis bierze udział w konkursie "Kuchnia 24/7" (tutaj - lekka kolacja)

4 komentarze:

  1. fajna, leciutka sałatka:) lubię takie kolorowe pychotki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lekka na pewno, do tego efektowna. Do ciężkich mięs jak znalazł.

      Usuń
  2. Bardzo podoba mi się ta sałatka:) z pestkami dyni musi być ciekawa w smaku:) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyznam, że pierwszy raz zastosowałam dodatek pestek dyni i bardzo mi się spodobał ten pomysł.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...