środa, 14 marca 2012

Szybki sernik z malinami

Jako, że lubię sernik, ale nie jestem w stanie jego dużo zjeść, polecam sernik z malinami, który dodaje lekkości. Dzięki temu można go więcej zjeść i się nie zmarnuje. Pomysł pochodzi ze strony Natchnionej.




Składniki:

- 90 dag trzykrotnie mielonego sera,
- 20 dag cukru,
- 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1 żółtko,
- 2 białka,
- 2 szklanki świeżych malin lub jedna paczka malin mrożonych.

Sposób przygotowania:

Ser, cukier, mąkę oraz jajka miksujemy na jednolitą i puszystą masę. Wlewamy ją do tortownicy mniejszej wielkości, gdyż sernik wychodzi dość niski. Na masę wykładamy maliny. Sernik pieczemy w temperaturze 170°C przez ok. 40 minut.



Jeśli zakupimy ser już zmielony, to ciasto robi się wyjątkowo szybko. Także polecam wykonanie go w piątek wieczorem, a na weekend będzie co podjadać. Zapewniam, że w poniedziałek już nic nie zostanie :)
Smacznego!

4 komentarze:

  1. Sernik z malinami musi być pyszny, nie ma innej opcji! A do tego jaki prościutki!

    OdpowiedzUsuń
  2. No prosty tak, że aż sama się zdziwiłam, gdy go robiłam. Gdy skończyłam, to Starsza z mężem zapytali: "To już?".

    OdpowiedzUsuń
  3. O jak mi się chce takiego serniczka... Bardzo! Pięknie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto zrobić, bo pracy nie ma z tym żadnej. I dziękuję :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...