Składniki:
1 mała główka białej kapusty (lub pół dużej), najlepiej młodej, ale niekoniecznie,
2 marchewki,
2-3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku.
Sposób wykonania:
Kapustę myjemy i szatkujemy na małe paski. Do tego trzemy marchewkę na grubych oczkach. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy majonez, ale nie za dużo. Tylko tak, by składniki się połączyły.
Surówkę dobrze jest zrobić pół godziny przed podaniem.
Smacznego :)
Surówka bardzo dobra, jedna z ulubionych w mojej rodzinie:)do mięsnego, drugiego dania jak znalazł! polecam!
OdpowiedzUsuńOj dobra, dobra. Też za nią przepadam, głównie za prostotę wykonania.
UsuńJa jeszcze dodaje jabłko i cebule :) pycha,
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Klara F.
Jabłko dodaje delikatności, cebula zaostrza, ciekawe dodatki. Dziękuję.
Usuń