Surówka ta jest taką awaryjną. Gdy nie mam nic do obiadu, marchew i jabłko zawsze w domu się znajdzie. Wykonanie jest proste i do tego szybciutkie. Polecam!
Składniki:
- 2 marchewki,
- 1 jabłko,
- 2-3 łyżeczki cukru,
- 4-5 łyżek jogurtu naturalnego.
Sposób wykonania:
Surową marchew ścieramy na najgrubszych oczkach tarki, jabłko ścieramy na oczkach mniejszych (o stopień) i wkładamy do miski. Równie dobrze marchew i jabłko możemy zamienić na tarce, czyli zetrzeć na odwrotnych oczkach niż podałam. Dodajemy cukier, jogurt i całość mieszamy. Ot i tyle:)
Polecam zrobić surówkę 15 minut przed podaniem, by się przegryzła.
Klasyka polskich surówek. Bardzo smaczna klasyka. Robię podobną.
OdpowiedzUsuńKlasyka, klasyka, a ją robię od niedawna. A szkoda.
UsuńUlubiona surowka kazdego dziecka. :)
OdpowiedzUsuńAgata
No właśnie córka ją uwielbia, a ostatnio nawet syn podłapał, choć on fanem warzyw nie jest.
Usuń