Składniki:
- 30 dag żółtego sera w kostce,
- 0,5 kg ciemnych winogron,
- puszka kukurydzy,
- pół szklanki jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka stołowa majonezu.
Sposób wykonania:
Winogrona kroimy na pół i wyciągamy pestki (by goście nie musieli nimi pluć). Ser kroimy w kostkę i dokładamy do winogron oraz odsączonej kukurydzy. Dodajemy majonez z jogurtem i delikatnie mieszamy. Nie dajemy żadnych przypraw! Ot co! Koniec :)
Jeśli sałatkę przygotowuję dla gości, to tylko ser kroję w ostatniej chwili lub wcześniej pokrojony zawijam w woreczek, by nie wysechł i mieszam przed podaniem na stół.
Sałatkę dodaję do akcji:
Bardzo lubię takie połaczenia, ja dla wzmocnienia smaku używam sera wedzonego albo robię z wędzonym kurczakiem, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńA mi właśnie odpowiada ta delikatność składników ;)
UsuńPodoba mi się ta sałatka!
OdpowiedzUsuńMi też :) Dzieciaki też ją wcinają, bo każde dziecko lubi i winogrona, i ser i kukurydzę.
UsuńTak niewiele składników a tak smakowicie;)
OdpowiedzUsuńW tym cały urok.
UsuńBardzo fajna sałatka nie robiłam jeszcze takiej, muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo robi się szybko i wierz mi, że znika tak samo.
Usuńja dodałam jeszcze rokole:) dzieki za przepis..Aga
OdpowiedzUsuńZ zielonym musiało pięknie wyglądać.
UsuńSałatka super...wszystkim smakowała, z rukolą pięknie wyglądała i smakowała, także też polecam :) Aga
OdpowiedzUsuńNajważniejsze, że smakowało :)
Usuń